Januari 09, 2017

Bygg din pool före alla andra

Många väntar till sent på våren med att börja bygga sin pool. Då är det hektiskt i butikerna och det kan vara
svårt att få tag på montörer. När trycket är som högst kan även leveranstiderna påverkas och badpremiären
kan i värsta fall skjutas fram. Visste du att det går att sätta igång poolbygget redan under vintern? Så fort tjälen har gått ur marken är det fritt fram att börja bygga. Vi har pratat med Markus Bergquist, Folkpools återförsäljare i Skurup, om att bygga pool tidigt på året.

bild-reportage-byggpoolforeallaandra

– Vi bygger pooler i stort sett året runt. Det är egentligen bara om det finns risk för tjäle som vi inte bygger. säger Markus.

Har man till exempel grävt ur marken för poolen under hösten måste tjälen gå ur marken innan poolbygget kan fortsätta. Likadant är det om man vill börja gräva, då behöver man vänta.
Hos Folkpool är trycket på pooler som högst sent på våren och i början av sommaren.

– Likadant är det för oss i Skurup. De flesta bygger sin pool under vår och tidig sommar. Det är en hektisk tid för alla entreprenörer vilket kan leda till förseningar. Därför brukar vi säga att det är bäst att bygga sin pool under vintern, och gärna börja gräva på tomten redan under hösten, berättar Markus.

Det kan gå snabbt att bygga en pool och göra den badklar. Dock bör man räkna med att trädgården behöver tid för att återhämta sig, särskitl efter att grävmaskinen har gjort sitt. En härlig miljö runt poolen är antagligen vad framtida poolägare ser framför sig och bygger man sin pool tidigt får man ett härligt badparadis lagom till sommaren.

– Ju tidigare man bygger desto bättre är det, så att man får en lång badsäsong. Man måste komma ihåg att det inte bara är poolen som ska bli färdig utan även allting runt omkring som trädäck eller stenläggning, växter och så vidare, förklarar Markus.

– Man kan lyfta fram fördelar med alla årstider, det absolut bästa är att bygga så snart man bestämt sig och inte vänta på någon särskild tid på året. När man bestämt sig för en pool vill man såklart ha den klar så snart som möjligt. Det är våra erfarenheter, säger Markus.

Givetvis styr din plats möjligheterna till poolbygge på vintern. I norra Sverige sitter tjälen i längre och man måste ofta vänta till våren, medan vi i Skåne har ett mildare klimat som ger andra förutsättningar.

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *