Maj 03, 2017

Bada smartare och spara på energi!

Nu byter Folkpool ut sin filterglas till glassand, vilket ger bättre rening och mindre kemikalieåtgång i poolen. Det och fler andra tips om hur du badar ”grönare” kan du läsa om här.

Njut av bad och lek i poolen mer klimatsmart. Från Folkpool finns flera alternativ för dig som vill minska el- och kemikalieanvändningen och helt enkelt tänka lite mer miljövänligt.

En av nyheterna är att Folkpools filterpaket nu innehåller filterglas istället för filtersand. Med filterglas blir reningen effektivare då glas har en högre reningsgrad än sand och med glassand istället för filtersand i filterbädden behövs det dessutom 10 % mindre glas jämfört med sand. Glas har heller inte några porer på ytan som gör att oönskad biofilm börjar växa. Detta ger en effektivare rening som gör att färre kemikalier behövs samtidigt som vattnet blir klarare. Även backspolningstiden förkortas, vilket innebär att man sparar vatten. Genom att värma upp poolen med en effektiv poolvärmepump kan du hålla en behaglig värme i poolen till en låg kostnad.

Tack vare att den arbetar då temperaturen utomhus är som högst för året, ger poolvärmepumpen fyra till sju gångers verkningsgrad (COP). Det vill säga för varje kWh som du betalar för, får du upp till 7 kWh tillbaka. När poolen väl är uppvärmd vill man såklart att värmen ska stanna kvar i vattnet och för detta behövs en pooltäckning. Du sparar energi och pengar och får på köpet både en bra säkerhetslösning och enklare skötsel av vattnet som hålls rent längre.

Ännu en besparingsprodukt är Clever-Pool som är en mycket tyst frekvensstyrning som reglerar varvtalet och därmed vattenflödet genom poolpumpen. Med Clever Pool blir energibe-sparingen runt 70 % jämfört med en vanlig pump samtidigt som kemikaliebehovet minskar. Som bonus när varvtalet minskar, blir även bruset från poolpumpen lägre.
Om du själv sedan duschar av dig innan du hoppar ner i poolen så sparar du på både rening och kemikalier. Folkpool har flera olika utomhusduschar som värms av solen och som antingen kan kopplas in genom en fast installation eller direkt till trädgårdsslangen. Enkelt och smart! Alla produkter går att installera på en befintlig pool.

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *